Řecké vepřové kotlety Cydonia

55 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
42 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety umyjeme, nakrájíme na porce, které osolíme a opepříme. Kdoule (Venušina jablka) oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky, kopr nasekáme. Cibuli spolu s česnekem oloupeme a nakrájíme na proužky.
  • 2
    V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a na něm zprudka po obou stranách opečeme připravené kotlety. Vyjmeme je z pánve a odložíme stranou.
  • 3
    Připravíme omáčku. Do pánve vlijeme olivový olej, rozpálíme, přidáme cibuli, osmahneme, vmícháme česnek, ten necháme jen provonět a hned vložíme kdoule. Vše smažíme nejdéle 5 minut. Do pánve přilijeme víno, vyvaříme ho, zakapeme vymačkanou pomerančovou šťávou, vlijeme vývar, med a pod poklicí, na mírném ohni, za občasného míchání povaříme přibližně 20 minut. Těsně před dovařením do omáčky podle chuti přisypeme sůl, pepř, vložíme lžíci másla, dobře promícháme a stáhneme z ohně.
  • 4
    Do hotové omáčky vrátíme kotlety a vše spolu povaříme ještě dalších 10 minut. Nakonec vmícháme nasekaný kopr, zakapeme vymačkanou citrónovou šťávou a stáhneme z ohně.
  • 5
    Hotové jídlo rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.