Řecký kebab
32 min.
Ingredience
- 0,5kusCibule
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůJogurt bílý
- 1hrstMáta
- 750gramůJehněčí krkovice
- 1kusCitrony
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
36 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme marinádu.
- 2Ve velké nekovové misce smícháme jogurt, česnek, cibuli, olej, citrónovou šťávu, mátu, pepř a sůl.
- 3Přidáme nakrájené maso na kostičky a promícháme, aby se v marinádě obalilo. Zakryjeme mísu a 4 hodiny necháme uležet v lednici.
- 4Rozpálíme gril, napícháme maso na 8 kovových jehel.
- 512 minut kebab grilujeme z obou stran. Jehly dvakrát obrátíme.
- 6Maso musí být dobře propečené.
- 7Kebab ozdobíme čerstvou mátou a podáváme s dílkem citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.