Řecký salát s artyčoky a sýrem

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
12 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
16 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listy salátu omyjeme a necháme okapat. Konzervované artyčoky a bílé fazole scedíme a dáme je do mísy. Salátovou okurku omyjeme, oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme zešikma na kroužky. Omytá a osušená malá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Balkánský sýr nakrájíme na kostičky a všechny pokrájené ingredience promícháme.
  • 2
    Jogurtový dresing:
  • 3
    Omyjeme kopr, oregano, osušíme a drobně pokrájíme. Oloupaný česnek drobně posekáme. Do bílého smetanového jogurtu vmícháme česnek, kopr, oregano, sůl a pepř. Dresing dáme do velké mísy k pokrájené zelenině a promícháme.
  • 4
    Listy poklademe na misky. Na ně ozdobně poklademe zeleninu se sýrem a dresingem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.