Řecký salát s artyčoky a sýrem
15 min.
Ingredience
- 1kusSalát ledový
- 400gramůArtyčoky sterilované
- 350gramůFazole bílé sterilované
- 1kusOkurka salátová
- 3kusyCibulka jarní
- 4kusyRajčata
- 200gramůSýr balkánský
- Jogurtový dresing
- 6lžicJogurt bílý
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžíceOregano čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
12 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
16 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Listy salátu omyjeme a necháme okapat. Konzervované artyčoky a bílé fazole scedíme a dáme je do mísy. Salátovou okurku omyjeme, oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme zešikma na kroužky. Omytá a osušená malá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Balkánský sýr nakrájíme na kostičky a všechny pokrájené ingredience promícháme.
- 2Jogurtový dresing:
- 3Omyjeme kopr, oregano, osušíme a drobně pokrájíme. Oloupaný česnek drobně posekáme. Do bílého smetanového jogurtu vmícháme česnek, kopr, oregano, sůl a pepř. Dresing dáme do velké mísy k pokrájené zelenině a promícháme.
- 4Listy poklademe na misky. Na ně ozdobně poklademe zeleninu se sýrem a dresingem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.