Řecký salát s dýní a feferonkami

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malou oranžovou dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a vlákna. Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky. V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, kostky dýně povaříme 2 - 4 minuty. Sítem je vyjmeme, necháme okapat, vložíme do mísy. Očištěnou a omytou jarní cibulku pokrájíme na kroužky. Nakládané malé feferonky rozkrájíme na poloviny. Česnek oloupeme, drobně posekáme, petrželku omyjeme, lístky otrháme, Mozzarellu krájíme na plátky.
  • 2
    Připravíme dresing: do misky vlijeme olivový olej, citronovou šťávu, vinný ocet, sůl, pepř, vše dobře promícháme.
  • 3
    Dýni, cibulku, feferonky, česnek, petrželku a Mozzarellu promícháme s dresingem, necháme odpočinout 10 minut, podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.