Řecký salát s dýní a feferonkami
30 min.
Ingredience
- 400gramůDýně
- 3decilitryVývar zeleninový
- 3kusyCibulka jarní
- 4kusyFeferony sterilované
- 3stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel kudrnka
- 200gramůMozzarella
- Dresing
- 5lžicOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOcet vinný červený
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Malou oranžovou dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a vlákna. Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky. V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, kostky dýně povaříme 2 - 4 minuty. Sítem je vyjmeme, necháme okapat, vložíme do mísy. Očištěnou a omytou jarní cibulku pokrájíme na kroužky. Nakládané malé feferonky rozkrájíme na poloviny. Česnek oloupeme, drobně posekáme, petrželku omyjeme, lístky otrháme, Mozzarellu krájíme na plátky.
- 2Připravíme dresing: do misky vlijeme olivový olej, citronovou šťávu, vinný ocet, sůl, pepř, vše dobře promícháme.
- 3Dýni, cibulku, feferonky, česnek, petrželku a Mozzarellu promícháme s dresingem, necháme odpočinout 10 minut, podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.