Řecký salát s jehněčím masem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso zbavíme šlach a pokrájíme na tenké plátky. Potřeme lžící olivového oleje, posypeme oreganem a dáme na hodinu odležet do ledničky. Mezitím si můžeme pokrájet sýr, okurky a cibuli. Vše promícháme, přidáme do natrhaného salátu spolu s vypeckovanými olivami a zalijeme další lžící oleje.
  • 2
    Gril si rozehřejeme na vysokou teplotu, rošt potřeme olejem na grilování. Rajčátka dáme spolu s masem na gril a zprudka grilujeme.
  • 3
    Po třech minutách dáme rajčátka stranou, maso grilujeme cca pět minut z každé strany. Průběžně můžeme potírat zbylým olejem. Plátky s rajčaty už jen vmícháme do salátu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.