Řecký salát s jehněčím masem
25 min.
Ingredience
- 300gramůJehněčí maso
- 50mililitrůOlej olivový
- 1lžíceOregano sušené
- 250gramůSýr Feta
- 250gramůRajčata Cherry
- 1kusOkurka salátová
- 1kusCibule
- 50gramůOlivy černé
- 200gramůSalát hlávkový
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso zbavíme šlach a pokrájíme na tenké plátky. Potřeme lžící olivového oleje, posypeme oreganem a dáme na hodinu odležet do ledničky. Mezitím si můžeme pokrájet sýr, okurky a cibuli. Vše promícháme, přidáme do natrhaného salátu spolu s vypeckovanými olivami a zalijeme další lžící oleje.
- 2Gril si rozehřejeme na vysokou teplotu, rošt potřeme olejem na grilování. Rajčátka dáme spolu s masem na gril a zprudka grilujeme.
- 3Po třech minutách dáme rajčátka stranou, maso grilujeme cca pět minut z každé strany. Průběžně můžeme potírat zbylým olejem. Plátky s rajčaty už jen vmícháme do salátu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.