Řecký salát se sýrem a citronovým přelivem

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salátové listy dobře omyjeme. Rajčata, okurku a papriku omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Sýr rozdrolíme.
  • 2
    Na větší plochou salátovou mísu nebo servírovací talíř položíme listy salátu, na ně plátky rajčat, okurky a papriky. Přidáme vypeckované olivy, posypeme sýrem.
  • 3
    Připravíme směs na přelití - v míse metlou šleháme olivový olej, citronovou šťávu, jemně nasekanou majoránku a mátu. Dochutíme solí a pepřem, nalijeme na připravený salát a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.