Řecký salát se sýrem a citronovým přelivem
15 min.
Ingredience
- 1kusSalát hlávkový
- 2kusyRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 1kusPaprika červená
- 1kusCibule
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 6lžicOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyMáta
- 2lžičkyMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 100gramůOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Salátové listy dobře omyjeme. Rajčata, okurku a papriku omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Sýr rozdrolíme.
- 2Na větší plochou salátovou mísu nebo servírovací talíř položíme listy salátu, na ně plátky rajčat, okurky a papriky. Přidáme vypeckované olivy, posypeme sýrem.
- 3Připravíme směs na přelití - v míse metlou šleháme olivový olej, citronovou šťávu, jemně nasekanou majoránku a mátu. Dochutíme solí a pepřem, nalijeme na připravený salát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.