Řecký zelený salát
20 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika zelená
- 1kusOkurka salátová
- 300gramůSalát ledový
- 10gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4gramySůl
- 2kusyCitrony
- 1lžíceHořčice
- 4lžíceKečup
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
68 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté papriky, okurky a ledový salát nakrájíme na proužky, vložíme do hlubší mísy. Přidáme na kousky nakrájené žampiony, olej a citronovou šťávu, důkladně promícháme a necháme v chladničce odležet. Mezitím smícháme kečup s hořčicí, solí a pepřem. Vzniklou omáčkou zalijeme vychlazený salát a podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.