Ředkev s jablkem
15 min.
Ingredience
- 300gramůŘedkev
- 1kusJablka
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1kusChilli paprička
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaCukr třtinový
- 2lžičkyOlej sezamový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Ředkve oloupeme, omyjeme, nasrouháme a lehce osolíme. Jablko omyjeme a nastrouháme bez jádřince i se slupkou, nastrouhané ihned pokapeme citronovou šťávou. Chilli papričku zbavíme semínek a najemno nasekáme. Petrželku omyjeme a okapanou nasekáme najemno.
- 2V misce smícháme nastrouhanou ředkev a jablko s kousky chilli papričky a petrželkou.
- 3V druhé misce smícháme zbylou citronovou šťávu podle chuti se solí, pepřem, zázvorem, cukrem a sezamovým olejem.
- 4Dresink promícháme s připravenou zeleninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.