Ředkvičková polévka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na kousku másla. Zalijeme je vodou, osolíme a dusíme téměř doměkka.
  • 2
    Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme prochladlým vývarem, rozšleháme a povaříme.
  • 3
    Po chvíli přidáme ředkvičky, sůl, pepř a mléko. Vše ještě krátce povaříme.
  • 4
    Polévku podle chuti okořeníme karí kořením.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.