Ředkvičková polévka
50 min.
Ingredience
- 20kusůŘedkvička
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKari koření
- 3decilitryMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2šálkyVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na kousku másla. Zalijeme je vodou, osolíme a dusíme téměř doměkka.
- 2Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme prochladlým vývarem, rozšleháme a povaříme.
- 3Po chvíli přidáme ředkvičky, sůl, pepř a mléko. Vše ještě krátce povaříme.
- 4Polévku podle chuti okořeníme karí kořením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.