Ředkvový salát
15 min.
Ingredience
- 250gramůŘedkev
- 250gramůRajčata
- 200gramůMozzarella
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 30mililitrůOcet vinný
- 20gramůCukr moučkový
- 150mililitrůVoda pitná
- 60gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Ředkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka. V misce smícháme olej, ocet, cukr, špetku soli, rozředíme trochou vody, přidáme kolečka ředkve, promícháme a necháme hodinu marinovat.
- 2Rajčata s Mozzarellou rozkrájíme na plátky, spolu s kolečky ředkve střídavě vyskládáme na menší talířky, posypeme solí, pepřem, posekanou pažitkou a můžeme pokapat trochou marinády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.