Reginette s krevetami a cuketami
95 min.
Ingredience
- Na těstoviny
- 350gramůTěstoviny Reginette
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 300gramůCuketa
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusFeferony
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
7 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme krevety. Ocásky odložíme stranou a hlavičky společně s bylinkami osmahneme na pánvi dorůžova, zalijeme 3/4l vody a vaříme 1 hodinu. Mezitím cukety nakrájíme na slabé proužky.
- 2Prolisovaný česnek orestujeme na oleji dorůžova společně s feferonkou nasekanou najemno. Přidáme cukety a rychle je osmahneme, osolíme, opepříme a přidáme ocásky krevet nakrájené na kostičky. Podlijeme troškou teplého vývaru (uvařeného z hlaviček a bylinek) a dochutíme.
- 3Reginette uvaříme „al dente" a krátce dovaříme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.