Rejnok na másle
45 min.
Ingredience
- Máslová omáčka
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžíceKapary sterilované
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCibule
- 1kusPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůRejnok křídlo
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
17 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
673 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čtyři ploutve rejnoka položíme v jedné vrstvě do větší hluboké pánve. Zalijeme vodou, přidáme plátek cibule, snítky petržele, sůl a zrnka pepře. Přivedeme k varu, nezakrýváme. Na velmi mírném plameni vaříme 15 - 20 minut.
- 2Rybu vyjmeme na mísu, odstraníme kůži a větší kosti. Dáme pozor aby se ryba nerozdrobila.
- 3Máslo necháme na větší pánvi zhnědnout, přidáme kapary a odstavíme. Přilijeme ocet, až začne máslo bublat, můžeme přidat nasekanou petržel, směsí rybu přelijeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.