Rejnok s omáčkou z kapar
55 min.
Ingredience
- 1kilogramRejnok křídlo
- 1kusŠalotka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkyKmín římský
- 60mililitrůOlej olivový
- 130mililitrůVíno bílé
- 80gramůMáslo čerstvé
- 40gramůKapary
- 6gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
32 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
121 mg
Cukr
313 mg
Postup přípravy
- 1Rejnoka omyjeme a pokrájíme na jednotlivé porce. Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno, smícháme s kmínem, solí, pepřem a 40 ml olivového oleje. Směs rozdrtíme na pastu, kterou potřeme kousky ryb. Necháme odležet 20 minut. Petržel omyjeme a nasekáme najemno.
- 2Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm kousky ryby, ty poté z pánve vyjmeme. Vypečenou šťávou a připečenou pastu seškrábeme vařečkou, zalijeme vínem a přidáme pokrájené, vychlazené máslo. Vmícháme kapary a sekanou petržel. Osolíme a opepříme a servírujeme s rybou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.