Rejnok v kokosu
35 min.
Ingredience
- 750gramůRejnok křídlo
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 90gramůKokos strouhaný
- 150mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 100gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 3gramyKoriandr mletý
- 3gramyKmín mletý
- 3gramyKurkuma
- 500gramůRajčata
- 30gramůKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na kostky. Mouku osolíme a opepříme a kousky ryby v ní lehce obalíme.
- 2Vařící vodou zalijeme strouhaný kokos a mícháme.
- 3Rozehřejeme olej na pánvi, přidáme kolečka cibule, drcený česnek, koriandr, kmín, kurkumu a zvolna za občasného míchání asi 3 minuty smažíme, až cibule začne měknout.
- 4Přidáme kousky ryby, strouhaný kokos, oloupaná rajčata, přikryjeme a 15 minut za občasného míchání podusíme, až je maso měkké. Přidáme nasekaný koriandr, podle chuti dokořeníme. Podáváme horké, zdobíme snítkami koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.