Rejnok v listovém těstě

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
42 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev a pórek nakrájíme na nudličky síly zápalky.
  • 2
    Zeleninu dáme do hrnce, přilijeme víno, vývar, citronovou šťávu a přidáme šafrán.
  • 3
    Přivedeme k varu a nepřikryté vaříme, až zelenina změkne. Scedíme a dochutíme pepřem a solí.
  • 4
    Listové těsto rozdělíme na osm čtverců o straně 25 cm, zbytky uschováme. Jeden čtverec potřeme rozehřátým máslem, na něj položíme druhý a také jej potřeme máslem. Vytvoříme taštičky tak, že doprostřed čtverce dáme zeleninu a na ni položíme filet ryby, obě strany přehneme přes náplň a vytvoříme balíček. Postup opakujeme, až připravíme 4 balíčky.
  • 5
    Balíčky položíme na plech a 20 minut pečeme v předehřáté troubě při 200 °C, až jsou dozlatova propečené a křupavé. Ozdobíme je plátky citronu, snítkami kopru a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.