Rejnok v listovém těstě
45 min.
Ingredience
- 800gramůRejnok křídlo
- 60gramůMrkev kořen
- 150gramůPórek
- 150mililitrůVývar rybí
- 2lžíceVíno bílé
- 3gramyŠafrán
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůListové těsto
- 60gramůMáslo čerstvé
- 10gramůKopr čerstvý
- 4plátkyCitrony
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
42 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a pórek nakrájíme na nudličky síly zápalky.
- 2Zeleninu dáme do hrnce, přilijeme víno, vývar, citronovou šťávu a přidáme šafrán.
- 3Přivedeme k varu a nepřikryté vaříme, až zelenina změkne. Scedíme a dochutíme pepřem a solí.
- 4Listové těsto rozdělíme na osm čtverců o straně 25 cm, zbytky uschováme. Jeden čtverec potřeme rozehřátým máslem, na něj položíme druhý a také jej potřeme máslem. Vytvoříme taštičky tak, že doprostřed čtverce dáme zeleninu a na ni položíme filet ryby, obě strany přehneme přes náplň a vytvoříme balíček. Postup opakujeme, až připravíme 4 balíčky.
- 5Balíčky položíme na plech a 20 minut pečeme v předehřáté troubě při 200 °C, až jsou dozlatova propečené a křupavé. Ozdobíme je plátky citronu, snítkami kopru a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.