Řepné carpaccio podle Pohlreicha
20 min.
Ingredience
- 3kusyČervená řepa
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceMed včelí
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 3lžíceDžus pomerančový
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžíceOmáčka sójová
- 20gramůZázvor celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr kozí
- 10gramůOříšky piniové
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
3 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
15 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Tři kusy očištěné červené řepy nakrájíme na co nejtenčí plátky, nejsnáze to jde na mandolíně. Svaříme dvě lžíce vinného octa s polovinu lžičky soli a jednou lžící krupicového cukru, k tomu přidáme dvě lžíce včelího květového medu, 100 ml olivového oleje, tři lžíce pomerančového džusu, špetku tymiánu, jednu lžíci sojóvé omáčky, šťávu z nastrouhaného třícentimetrového kousku čerstvého zázvoru, opepříme a důkladně rozšleháme. Do této marinády naložíme plátky řepy, kde mají zůstat alespoň 12 hodin, ale mohou v ní být i dva dny. Plátky řepy pak už jen naaranžujeme na talíř, rozdrobíme na ně kozí sýr a posypeme nasucho opraženými piniovými semínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.