Řepné carpaccio podle Pohlreicha

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
3 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
15 g
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tři kusy očištěné červené řepy nakrájíme na co nejtenčí plátky, nejsnáze to jde na mandolíně. Svaříme dvě lžíce vinného octa s polovinu lžičky soli a jednou lžící krupicového cukru, k tomu přidáme dvě lžíce včelího květového medu, 100 ml olivového oleje, tři lžíce pomerančového džusu, špetku tymiánu, jednu lžíci sojóvé omáčky, šťávu z nastrouhaného třícentimetrového kousku čerstvého zázvoru, opepříme a důkladně rozšleháme. Do této marinády naložíme plátky řepy, kde mají zůstat alespoň 12 hodin, ale mohou v ní být i dva dny. Plátky řepy pak už jen naaranžujeme na talíř, rozdrobíme na ně kozí sýr a posypeme nasucho opraženými piniovými semínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.