Řepné listy s česnekem
25 min.
Ingredience
- 1kilogramŘepné listy
- 5stroužkůČesnek
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
11 g
Cukr
63 mg
Postup přípravy
- 1Oddělíme řapíky od zbytku listů, řapíky nakrájíme na kousky a vhodíme do hrnce s osolenou vodou, kterou jsme přivedli k varu. Povaříme 4 minuty a přídáme zbytek listů a vaříme ještě 1 minutu. Scedíme a ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Na velké pánvi rozpálíme olej a vhodíme na kousky nakrájený česnek, když začne zlátnout přidáme ochlazené řepné listy a opékáme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.