Řepný salát s jogurtem
65 min.
Ingredience
- 1kusČervená řepa
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůJogurt bílý
- 2lžícePažitka
- 0,5kusSalát ledový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
104 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Vaříme asi 45 minut, dokud není měkká. Pak ji necháme vychladnout a nakrájíme na slabé plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. V menší misce smícháme limetkovou šťávu s vinným octem, olejem, solí a pepřem.
- 2Ledový salát omyjeme, očistíme a natrháme na větší kousky. Plátky řepy vložíme do salátové mísy, přidáme jarní cibulku, najemno nasekanou pažitku, kousky ledového salátu a zalijeme zhotovenou zálivkou.
- 3Salát servírujeme na připravené talíře a zdobíme 1 lžící bílého jogurtu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.