Řeřichová polévka s bramborami
50 min.
Ingredience
- 100gramůŘeřicha
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 200gramůBrambory
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 2decilitryMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
176 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na kousky, uvaříme je v troše vývaru doměkka a rozmixujeme. Přidáme zbylý vývar a polévku přivedeme k varu. Přidáme omyté řeřichové lístky a povaříme několik minut.
- 2Žloutky rozšleháme v mléce, nalijeme do polévky a přihřejeme - už nevaříme. Nakonec polévku zjemníme kouskem másla, přisolíme a opepříme.
- 3Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.