Řeřichová polévka s ředkvičkami
45 min.
Ingredience
- 400gramůŘeřicha
- 150gramůŘedkvička
- 300gramůBrambory
- 80gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 20gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
898 mg
Postup přípravy
- 1Řeřichu a nať z ředkviček omyjeme, posekáme najemno, ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka, brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme řeřichu s ředkvičkovou natí a smažíme asi 3 minuty. Přidáme brambory, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a vaříme zhruba 25 minut doměkka. Polévku rozmixujeme, přimícháme smetanu, nalijeme do talířů a posypeme kolečky ředkviček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.