Řeřichová polévka s rukolou
30 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 50gramůBrambory
- 120gramůŘeřicha
- 50gramůRukola
- 1lžíceSmetana zakysaná 11%
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 900mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
704 mg
Cukr
605 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci na oleji zpěníme cibuli. K cibuli přidáme na kousky nakrájené brambory, řeřichu a rukolu a restujeme asi 5 minut.
- 2Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a sůl.
- 3Polévku uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme, než brambory změknou.
- 4Po uvaření z polévky odstraníme bobkový list, přidáme zakysanou smetanu a vše dohladka rozmixujeme. Před podáváním dochutíme pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.