Restovaná vepřová panenka na paprikách
30 min.
Ingredience
- Restované maso
- 1lžíceOlej olivový
- 165gramůVepřová panenka
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- Zelenina
- 1kusCibulka lahůdková
- 4lžícePórek
- 1kusPaprika oranžová
- 1kusPaprika zelená
- 1kusChilli paprička
- 80gramůZelí čínské
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
6 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme očištěnou a omytou zeleninu: lahůdkovou cibulku a malý pórek pokrájíme na kroužky, papriky pokrájíme na proužky, malou chilli papričku na tenké nudličky, listy čínského (nebo pekingského) zelí nakrájíme na tenké proužky, stroužky česneku posekáme nadrobno.
- 2Omytou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme přes vlákno na tenké plátky (asi 7mm široké). Maso z každé strany posypeme pepřem.
- 3V pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme plátky panenky z každé strany do zlatova, restujeme je přibližně 1-2 minuty z každé strany. Poté je osolíme a vyjmeme z pánve a odložíme do misky. Ve zbylém omastku si orestuje cibulku s pórkem a česnekem téměř dozlatova, přidáme zbylou pokrájenou zeleninu, 2 lžíce oloupaných rajčat, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, na zeleninu poklademe plátky panenky a pod pokličkou vše dusíme 7-10 minut.
- 4Na talíře poklademe plátky masa, okolo ozdobně dáme podušenou zeleninu, maso polijeme zbylou šťávou a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.