Restovaná vepřová panenka na paprikách

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
6 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme očištěnou a omytou zeleninu: lahůdkovou cibulku a malý pórek pokrájíme na kroužky, papriky pokrájíme na proužky, malou chilli papričku na tenké nudličky, listy čínského (nebo pekingského) zelí nakrájíme na tenké proužky, stroužky česneku posekáme nadrobno.
  • 2
    Omytou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme přes vlákno na tenké plátky (asi 7mm široké). Maso z každé strany posypeme pepřem.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme plátky panenky z každé strany do zlatova, restujeme je přibližně 1-2 minuty z každé strany. Poté je osolíme a vyjmeme z pánve a odložíme do misky. Ve zbylém omastku si orestuje cibulku s pórkem a česnekem téměř dozlatova, přidáme zbylou pokrájenou zeleninu, 2 lžíce oloupaných rajčat, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, na zeleninu poklademe plátky panenky a pod pokličkou vše dusíme 7-10 minut.
  • 4
    Na talíře poklademe plátky masa, okolo ozdobně dáme podušenou zeleninu, maso polijeme zbylou šťávou a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.