Restované brambůrky s mátou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme asi 25 minut, až budou měkké. Scedíme, necháme oschnout. Lístky máty opláchneme, otřepeme a posekáme na jemno.
  • 2
    V pánvi rozehřejem olej s máslem, přiložíme brambůrky, orestujeme, přisypeme mátu a ještě chvíli restujeme, až budou mít brambůrky křupavou kůrku.
  • 3
    Brambůrky upravíme na servírovací mísu, tvaroh vyšleháme se smetanou, solí, pepřem a touto směsí brambůrky přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.