Restované brambůrky s mátou
45 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory rané
- 80gramůMáta
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 250gramůTvaroh jemný
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 900mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme asi 25 minut, až budou měkké. Scedíme, necháme oschnout. Lístky máty opláchneme, otřepeme a posekáme na jemno.
- 2V pánvi rozehřejem olej s máslem, přiložíme brambůrky, orestujeme, přisypeme mátu a ještě chvíli restujeme, až budou mít brambůrky křupavou kůrku.
- 3Brambůrky upravíme na servírovací mísu, tvaroh vyšleháme se smetanou, solí, pepřem a touto směsí brambůrky přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.