Restované krevetky s čerstvou zeleninou
26 min.
Ingredience
- Restované krevetky
- 150gramůKrevety tygří
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaCitrony
- 0,5lžičkaOlej chilli
- Salát z čerstvé zeleniny
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyRajčata
- 2kusyCibule lahůdková
- 150gramůOkurka salátová
- 2špetkyPepř bílý
- 1lžičkaOlej sezamový
- 0,25lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusSalát ledový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si nejdříve salát z čerstvé očištěné a omyté zeleniny: papriky pokrájíme na proužky, rajčata na osminky, lahůdkovou cibulku, salátovou okurku a ředvičky pokrájíme na tenká kolečka. Všechnu pokrájenou zeleninu promícháme, osolíme, opepříme a pokapeme kvalitním olejem.
- 2Omyté listy salátu poklademe ozdobně na talířě, na ně položíme ochucenou zeleninu.
- 3Čerstvé krevety promyjeme pod studenou vodou, osušíme je, zbavíme krunýře a střívka. Mražené krevety vytáhneme z lednice přibližně 20 minut před přípravou, promyjeme je v sítu pod studenou tekoucí vodou a necháme je povolit při pokojové teplotě.
- 4Do rozehřáté pánve na rozpálený olej poklademe krevety (jen v jedné vrstvě). Restujeme je 2-3 minuty, jakmile spodní restovaná strana začne růžovět, tak je všechny obrátíme a restujeme z druhé strany zase 2-3 minuty, Hotové krevety budou celé růžové až oranžové. Maso budou mít být krásně bílé, nesmí být průhledné. Hotové krevety pokapeme citrónem, poklademe hned na talíře se zeleninou a podáváme je teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.