Restované krevetky s čerstvou zeleninou

26 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si nejdříve salát z čerstvé očištěné a omyté zeleniny: papriky pokrájíme na proužky, rajčata na osminky, lahůdkovou cibulku, salátovou okurku a ředvičky pokrájíme na tenká kolečka. Všechnu pokrájenou zeleninu promícháme, osolíme, opepříme a pokapeme kvalitním olejem.
  • 2
    Omyté listy salátu poklademe ozdobně na talířě, na ně položíme ochucenou zeleninu.
  • 3
    Čerstvé krevety promyjeme pod studenou vodou, osušíme je, zbavíme krunýře a střívka. Mražené krevety vytáhneme z lednice přibližně 20 minut před přípravou, promyjeme je v sítu pod studenou tekoucí vodou a necháme je povolit při pokojové teplotě.
  • 4
    Do rozehřáté pánve na rozpálený olej poklademe krevety (jen v jedné vrstvě). Restujeme je 2-3 minuty, jakmile spodní restovaná strana začne růžovět, tak je všechny obrátíme a restujeme z druhé strany zase 2-3 minuty, Hotové krevety budou celé růžové až oranžové. Maso budou mít být krásně bílé, nesmí být průhledné. Hotové krevety pokapeme citrónem, poklademe hned na talíře se zeleninou a podáváme je teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.