Restované kuře v pikantní zázvorové omáčce

30 min.
Vietnam

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
25 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nahrubo posekáme zázvor, česnek, jarní cibulku a sušené chilli papričky, na malé kostky nakrájíme velké rajče. Vykostěná kuřecí prsa bez kůže opláchneme ve studené vodě, osušíme a pokrájíme na tenké nudličky.
  • 2
    Na velké pánvi v rozpáleném oleji 3 - 4 minuty opékáme kuřecí proužky, poté přidáme cibulku s česnekem a společně ještě asi 2 minuty restujeme. Nakonec přidáme nakrájené rajče a krátce povaříme.
  • 3
    Sójovou omáčku a ocet smícháme s tmavým sezamovým olejem, sekaným zázvorem i chilli papričkami, přidáme ke kuřecímu masu a přivedeme k varu. Přimícháme fazolové výhonky a když se směs opět začne vařit, ještě ji minutu povaříme, následně odstavíme.
  • 4
    Na talíře upravíme dušenou rýži, na kterou navršíme restovanou kuřecí směs.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.