Restované lilky s bazalkou
30 min.

Ingredience
- 250gramůLilek
- 9gramůSůl
- 20mililitrůOlej olivový
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyChilli paprička zelená
- 3gramyCitronová tráva
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 3decilitryKokosové mléko
- 50gramůBazalka
- 20mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
14 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Lilky nakrájíme na 1 cm silné plátky, rozložíme na tác, osolíme a necháme pustit šťávu asi 15 minut. Poté je opláchneme studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou a na trošce oleje opečeme na pánvi dozlatova.
- 2Na pánvi wok na rozpáleném oleji osmažíme cibuli nadrobno, nakrájené chilli papričky a česnek 3 minuty. Přidáme nasekanou citronovou trávu, opečené lilky, zelené fazolky, vlijeme kokosové mléko, osolíme a smažíme 5 minut, až zelenina změkne. Před servírováním vmícháme nasekanou bazalku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.