Restované telecí hrudí na česneku, vařené ve vakuu

385 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
70 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso omyjeme a osušíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a mořskou solí. Očistíme 10-12 stroužků česneku a cibuli. Zeleninu pokrájíme nadrobno. Petrželovou s celerovou nať, rozmarýn a tymián omyjeme a snítky bylinek svážeme nití.
  • 2
    V pánvi si rozpálíme slunečnicový olej s máslem a maso zprudka orestujeme z každé strany dozlatova. Maso vyjmeme a na zbylém omastku orestujeme dozlatova cibuli s česnekem a bylinky. Vše i s masem dáme do vakuovacího sáčku a uzavřeme.
  • 3
    Do hlubokého pekáče nalijeme horkou vodu, do které vložíme sáček s masem. Pekáč zakryjeme poklicí a dáme ho do předehřáté trouby na 70°C-80°C. Pomalu vaříme v troubě 4-6 hodin.
  • 4
    Hotové maso vyjmeme ze sáčku. Šťávu vylijeme do rendlíku, přimícháme k ní červené kvalitní víno, Sherry brandy a telecí fond. Vaříme do doby, až šťávu zredukujeme na polovinu. Poté přimícháme máslo na zjemnění.
  • 5
    Maso nakrájíme na plátky, poklademe je na talíře, přelijeme šťávou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.