Restované telecí hrudí na česneku, vařené ve vakuu
385 min.
Ingredience
- 650gramůTelecí hruď
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1lžičkaSůl mořská
- 12stroužkůČesnek
- 2kusyCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCeler - nať
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 2lžíceTymián čerstvý
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2,5litryVoda pitná
- 2decilitryVíno červené
- 2centilitrySherry brandy
- 2decilitryVývar telecí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
70 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso omyjeme a osušíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a mořskou solí. Očistíme 10-12 stroužků česneku a cibuli. Zeleninu pokrájíme nadrobno. Petrželovou s celerovou nať, rozmarýn a tymián omyjeme a snítky bylinek svážeme nití.
- 2V pánvi si rozpálíme slunečnicový olej s máslem a maso zprudka orestujeme z každé strany dozlatova. Maso vyjmeme a na zbylém omastku orestujeme dozlatova cibuli s česnekem a bylinky. Vše i s masem dáme do vakuovacího sáčku a uzavřeme.
- 3Do hlubokého pekáče nalijeme horkou vodu, do které vložíme sáček s masem. Pekáč zakryjeme poklicí a dáme ho do předehřáté trouby na 70°C-80°C. Pomalu vaříme v troubě 4-6 hodin.
- 4Hotové maso vyjmeme ze sáčku. Šťávu vylijeme do rendlíku, přimícháme k ní červené kvalitní víno, Sherry brandy a telecí fond. Vaříme do doby, až šťávu zredukujeme na polovinu. Poté přimícháme máslo na zjemnění.
- 5Maso nakrájíme na plátky, poklademe je na talíře, přelijeme šťávou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.