Řeznický tokáň
60 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová plec
- 100gramůSlanina vepřová
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůOkurky nakládané
- 2decilitryVíno bílé
- 2decilitryVoda pitná
- 4gramyMajoránka
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na tuku z ní osmahneme cibuli nadrobno, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a papriku, necháme zpěnit. Na tento základ vložíme maso nakrájené na nudličky a orestujeme. Přidáme protlak, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme asi 40 minut. Podléváme střídavě vínem a vodou pokaždé, když se šťáva vydusí. Když je maso měkké dochutíme solí a pepřem a přidáme na nudličky nakrájené nakládané okurky a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.