Řezy z bramborového těsta se sýrem
65 min.
Ingredience
- Na vytření a vysypání plechu
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 6lžicMouka žitná celozrnná
- Těsto
- 500gramůBrambory
- 4stroužkyČesnek
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 100gramůUzené maso vařené
- 6lžicMouka žitná celozrnná
- 1,5lžičkyMajoránka
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl mořská
- 1lžičkaKmín celý
- 1špetkaSoda jedlá
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
373 mg
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 190°C. Pekáč vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
- 2Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Očištěné stroužky česneku prolisujeme a přidáme k bramborům. Ještě přidáme nastrouhaný sýr, na drobné kostičky pokrájené libové uzené maso, pohankovou mouka, majoránku, vejce, sůl, kmín, pepř a špetku jedlé sody. Vše řádně vymícháme, těsto dáme na připravený pečící plech a vložíme ho do středu předehřáté trouby. Bramborové těsto pečeme do zlatova, až bude mít okraje zlatavo hnědé, křupavé, je upečené. Pečeme přibližně 35-45 minut.
- 3Těsto po mírném vychladnutí nekrájíme na řezy a teplé podáváme. Chutnají i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.