Řezy z listového těsta s baby špenátem
60 min.
Ingredience
- 550gramůBaby špenát
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyPepř bílý
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- 250gramůListové těsto
- 4lžíceStrouhanka
- 240gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 4lžíceOřechy vlašské
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- Na potření
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceSemínka slunečnicová loupaná
- 4lžícePepř 4 barev
- 1lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
43 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
678 mg
Postup přípravy
- 1Omyté listy baby špenátu spaříme vařící vodou, necháme okapat a pokrájíme je na nudličky. V hrnci rozehřejeme máslo, na které dáme listy baby špenátu a pod poklicí podusíme při mírné teplotě do doby, až se odpaří voda. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, bílý pepř, citrónovou šťávu promícháme.
- 2Listové těsto rozdělíme na 2 díly. Rozválíme je na pomoučeném vále na pláty silné asi 2-3 mm. Každý díl těsta posypeme jemně pomletou strouhankou, rozložíme špenát, na něj poklademe kousky čerstvého ovčího sýru, posypeme pokrájenými vlašskými ořechy, pokapeme olivovým olejem a těsta stočíme do závinů.
- 3Přeneseme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme ma povrchu rozšlehaným vejcem, jeden závin posypeme slunečnicovými semínky, druhý posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a hrubou solí.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-200°°C přibližně 25-30 minut dozlatova.
- 5Upečené vychladlé záviny nakrájíme na šikmé řezy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.