Řezy z lososa v marinádě

70 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lososa nakrájíme na 4 silné řízky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, cibulky nakrájíme na nudličky i s natí, petrželovou nať jemně nasekáme, cibuli nakrájíme na čtvrtky, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na velké kostky, citron nakrájíme na měsíčky.
  • 2
    Ve vodě zhruba 20 minut vaříme kořenovou zeleninu s cibulí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem, solí, citronem a vínem. Poté marinádu přecedíme do čistého hrnce, přidáme jarní cibulky, papriku, žampiony, pepř a dalších 10 minut vaříme na mírném plameni. Poté necháme vývar vychladit.
  • 3
    Řezy z lososa vložíme do širokého kastrolu, přelijeme vychladlou marinádou a zhruba 1/2 hodiny prohříváme, ale nevaříme. Lososa servírujeme přelitého marinádou a posypaného petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.