Řezy z lososa v marinádě
70 min.
Ingredience
- 600gramůLosos obecný
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPaprika červená
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyCibulka jarní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na vývar
- 200mililitrůVíno bílé
- 600mililitrůVoda pitná
- 5kusůPepř černý celý
- 3kusyNové koření celé
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 50gramůMrkev kořen
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Lososa nakrájíme na 4 silné řízky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, cibulky nakrájíme na nudličky i s natí, petrželovou nať jemně nasekáme, cibuli nakrájíme na čtvrtky, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na velké kostky, citron nakrájíme na měsíčky.
- 2Ve vodě zhruba 20 minut vaříme kořenovou zeleninu s cibulí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem, solí, citronem a vínem. Poté marinádu přecedíme do čistého hrnce, přidáme jarní cibulky, papriku, žampiony, pepř a dalších 10 minut vaříme na mírném plameni. Poté necháme vývar vychladit.
- 3Řezy z lososa vložíme do širokého kastrolu, přelijeme vychladlou marinádou a zhruba 1/2 hodiny prohříváme, ale nevaříme. Lososa servírujeme přelitého marinádou a posypaného petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.