Řezy z mořského jazyka s rýží
50 min.
Ingredience
- 600gramůMořský jazyk
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 500gramůRýže dušená
- 100gramůLanýž
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
63 mg
Postup přípravy
- 1Filety nakrájíme na delší proužky, osolíme, opepříme a obalíme je v mouce.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo a proužky na něm usmažíme dozlatova. Rybu vyjmeme z pánve a necháme v teple. Na stejnou pánev přidáme 1 lžíci čerstvého másla, přisypeme plátky lanýžů a 1 minutu orestujeme. Lanýže i s máslem z pánve vmícháme do dušené rýže.
- 3Ochucenou rýži upravíme na talíře a navrch položíme proužky smažené ryby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.