Řezy z mořského jazyka s tresčí pomazánkou
50 min.
Ingredience
- Pomazánka
- 50gramůCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůJátra tresčí v oleji
- 15gramůPažitka
- 600gramůMořský jazyk
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyRajčata
- 8krajícůChléb toastový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1021 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
66 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Filety z mořského jazyka nakrájíme na plátky o velikosti krajíčku toastového chleba. Každý plátek ryby osolíme, opepříme a usmažíme na pánvi s rozehřátým máslem a necháme vychladnout.
- 2Krajíčky chleba opečeme v topinkovači.
- 3Do misky vložíme 100 g másla, 100 g tresčích jater (1 plechovka), nadrobno pokrájenou cibuli, nadrobno pokrájená vařená vejce a posekanou pažitku. Vše důkladně promícháme.
- 4Na každý talíř položíme 2 topinky, na ně po 1 plátku ryby a každý plátek pomažeme tresčí pomazánkou. Ozdobíme plátkem rajčete.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.