Ricotta pečená s olivami

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
34 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
618 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve zahřejeme troubu na 220°C, horkovzdušnou na 180°C. Připravíme si formu o rozměrech dna zhruba 5,5x16 cm a výšce 6,5 cm, kterou lehce vymažeme tukem a plech vyložený pečicím papírem.
  • 2
    Vykapanou ricottu smícháme s vejci, tymiánovými lístky, opepříme a vmícháme olivy. Dáme do formy a uhladíme povrch.
  • 3
    Pečením, 20-25 minut, ricotta lehce ztuhne. Poté ji vyklopíme na připravený plech, pokropíme olejem podle chuti a pečeme ještě 10-15 minut nebo dozlatova. Po 5 minutách posypeme tymiánem a podáváme s dalšími olivami, případně i s dalšími sýry.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.