Rigatoni s anglickou slaninou

30 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
43 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
673 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na nudličky, čerstvé oregano posekáme najemno, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme máslo, přisypeme slaninu a osmahneme dokřupava. Žloutky smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a přimícháme polovinu sýru. Těstoviny přendáme do pánve, promícháme se slaninou, přidáme smetanovou směs a podusíme, až směs zhoustne. Těstoviny upravíme na talíře, posypeme oreganem, zbylým sýrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.