Rigatoni s anglickou slaninou
30 min.
Ingredience
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůAnglická slanina
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůZakysaná smetana
- 100gramůSýr Parmezán
- 20gramůOregano čerstvé
- 15mililitrůOlej olivový extra panenský
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůSůl
- 350gramůTěstoviny Rigatoni
- 3500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
43 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
673 mg
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Slaninu nakrájíme na nudličky, čerstvé oregano posekáme najemno, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme máslo, přisypeme slaninu a osmahneme dokřupava. Žloutky smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a přimícháme polovinu sýru. Těstoviny přendáme do pánve, promícháme se slaninou, přidáme smetanovou směs a podusíme, až směs zhoustne. Těstoviny upravíme na talíře, posypeme oreganem, zbylým sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.