Rigatoni s bílými fazolemi
22 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 300gramůBrokolice
- 1špetkaSůl
- 230gramůTěstoviny Rigatoni
- 3lžíceOlej olivový
- 40gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř bílý
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusSalát hlávkový
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůFazole bílé sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
10 g
Cukr
323 mg
Postup přípravy
- 1Mrkev oškrábeme a nakrájíme ji na tenké plátky. Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky.
- 2Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny, mrkev a vaříme 8 minut. Pak přidáme brokolici a vaříme ještě 3–4 minuty, až je vše měkké, ale ještě pevné.
- 3Během vaření očistíme salát endivii a nakrájíme ho na nudličky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme salát, česnek a 2 minuty dusíme, až změkne. Pak přidáme slité a propláchnuté fazole. Prohřejeme asi 3 minuty.
- 4Těstoviny, mrkev a brokolici necháme dobře okapat a dáme je do mísy. Vše důkladně promícháme se salátem, fazolemi a nastrouhaným parmazánem. Přidáme sůl a pepř podle chuti, upravíme na mísu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.