Rigatoni s cuketou a ricottou

30 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rigatoni uvaříme v dostatečném množstsví osolené vody dle návodu na obalu.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vodu, vložíme omyté a očištěné cukety, které zhruba 2 minuty blanšírujeme. Poté je vyjmeme, opláchneme studenou vodou. Nakrájíme na plátky o šířce přibližně 1 cm. Bazalku opláchneme, očistíme, otrháme lístky a pokrájíme je na proužky. Oloupeme česnek, rozkrájíme ho nadrobno.
  • 3
    Na pánev nalijeme olej, rozpálíme ho, vložíme plátky cukety, které z obou stran osmažíme. K cuketám přidáme česnek, promícháme. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat. Promícháme je s cuketou, bazalkou a ricottou. Vše dochutíme solí a pepřem, upravíme na talíře a podáváme posypané strouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.