Rigatoni s cuketou a ricottou
30 min.

Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 400gramůTěstoviny Rigatoni
- 1lžičkaSůl
- 1kilogramCuketa
- 4stroužkyČesnek
- 1hrstBazalka
- 3lžíceOlej olivový
- 350gramůRicotta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rigatoni uvaříme v dostatečném množstsví osolené vody dle návodu na obalu.
- 2Do hrnce nalijeme vodu, vložíme omyté a očištěné cukety, které zhruba 2 minuty blanšírujeme. Poté je vyjmeme, opláchneme studenou vodou. Nakrájíme na plátky o šířce přibližně 1 cm. Bazalku opláchneme, očistíme, otrháme lístky a pokrájíme je na proužky. Oloupeme česnek, rozkrájíme ho nadrobno.
- 3Na pánev nalijeme olej, rozpálíme ho, vložíme plátky cukety, které z obou stran osmažíme. K cuketám přidáme česnek, promícháme. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat. Promícháme je s cuketou, bazalkou a ricottou. Vše dochutíme solí a pepřem, upravíme na talíře a podáváme posypané strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.