Rigatoni s játrovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 500gramůTěstoviny Rigatoni
- 300gramůJátra hovězí
- 1kusBobkový list
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 125mililitrůVíno červené
- 1lžíceTymián sušený
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
16 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme rigatoni v osolené vodě al dente.
- 2Mezitím rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nasekanou cibuli. Játra omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Zaprášíme je moukou a společně s bobkovým listem a šalvějí přidáme k cibuli. Za stálého míchání játra orestujeme. Přilijeme červené víno a zvolna asi 4min provaříme. Poté bobkový list a šalvěj vyjmeme. Přimícháme nasekaný tymián a ochutíme pepřem.
- 3Omáčku osolíme až před podáváním a přelijeme jí těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.