Rigatoni s klobásou chorizo a rajčaty
35 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 250gramůKlobása Chorizo
- 1lžičkaChilli paprička
- 425gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaSůl
- 375gramůTěstoviny Rigatoni
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceSýr Parmezán
- 2lžícePetržel - nať
- 125mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
31 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kolečka a při nízké teplotě doměkka opečeme. Přidáme na plátky nakrájenou klobásu a opékáme 2-3min.
- 2Poté přidáme drcená rajčata, nakrájenou chilli papričku, zalijeme vínem, ochutíme solí a pepřem a promícháme.
- 3Přivedeme k varu, teplotu snížíme a 15-20min zvolna provaříme.
- 4Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 5Vrátíme je do hrnce, zalijeme omáčkou a dobře promícháme. Rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a nakrájenou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.