Rigatoni s kuřetem
60 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 60gramůŠunka parmská
- 250gramůKuřecí stehna
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůRajčata
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 125mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 500gramůTěstoviny Rigatoni
- 30gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 750mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
28 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na kolečka nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na velké pánvi na másle a oleji na malém ohni doměkka. Přidáme nakrájenou šunku a smažíme ji dokřupava.
- 2Přidáme vykostěné a nakrájené kuřecí maso a smažíme ho při střední teplotě asi 3 minuty. Potom přidáme plátky žampionů a směs smažíme další 2 minuty. Doplníme rajčetem a rajčatovým protlakem a zamícháme. Omáčku zalijeme vínem, přivedeme k varu, zmírníme teplotu a zvolna vaříme, až se množství tekutiny sníží asi na polovinu.
- 3Na závěr do omáčky vmícháme smetanu, osolíme ji a opepříme a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a zvolna zredukujeme.
- 4Těstoviny uvaříme ve osolené vodě al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. Na těstoviny nalijeme omáčku a lehce potřásáme hrncem, až se těstoviny omáčkou stejnoměrně obalí. Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme nastrouhaným parmezánem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.