Rigatoni s rajčaty, sýrem a špenátem
90 min.
Ingredience
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 6kusůRajčata
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 60mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 200gramůSýr Halloumi
- 400gramůTěstoviny Rigatoni
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Rajčata rozpůlíme, rozložíme na plech vyložený alobalem, posypeme solí, pepřem, cukrem, nakrájeným česnekem a pečeme cca hodinu, dokud se neodpaří z rajčat většina tekutiny. Po vyjmutí je necháme vychladnout a rozkrojíme na čtvrtiny.
- 3Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 4Smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem.
- 5Zálivkou pokapeme vychladlé těstoviny a promícháme. Poté zlehka vmícháme rajčata, na plátky nakrájený sýr a lístky špenátu. Rozdělíme na talíře, posypeme drceným pepřem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.