Rigatoni s rajčaty, sýrem a špenátem

90 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 2
    Rajčata rozpůlíme, rozložíme na plech vyložený alobalem, posypeme solí, pepřem, cukrem, nakrájeným česnekem a pečeme cca hodinu, dokud se neodpaří z rajčat většina tekutiny. Po vyjmutí je necháme vychladnout a rozkrojíme na čtvrtiny.
  • 3
    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  • 4
    Smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem.
  • 5
    Zálivkou pokapeme vychladlé těstoviny a promícháme. Poté zlehka vmícháme rajčata, na plátky nakrájený sýr a lístky špenátu. Rozdělíme na talíře, posypeme drceným pepřem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.