Rigatoni s vepřovým ragú
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 0,5kusMrkev kořen
- 0,5kusCeler řapíkatý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- 150gramůVepřové maso mleté
- 60mililitrůVíno bílé
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1hrstBazalka
- 400gramůTěstoviny Rigatoni
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstSýr Parmezán
- 2stroužkyČesnek
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, mrkev, celer a česnek pokrájíme na drobné kousky. V hluboké pánvi zahřejeme olej spolu s máslem a když máslo začne pěnit, vložíme nakrájenou zeleninu. Smažíme na mírném ohni 4 minuty a často mícháme.
- 2Vložíme mleté vepřové maso a smažíme při mírné teplotě 3 minuty. Kousky mletého masa rozdělujeme pomocí vařečky.
- 3Snížíme teplotu a smažíme další 3 minuty, často mícháme. Přilijeme víno, přimícháme nakrájená rajčata a celé lístky bazalky. Dle chuti osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, snížíme teplotu, přikryjeme pánev poklicí a dusíme 40 minut. Občas zamícháme.
- 4Dle návodu na obalu uvaříme těstoviny. Před slitím hotových těstovin přidáme trochu vroucí vody do omáčky. Promícháme, ochutnáme a dle potřeby dokořeníme.
- 5Hotové těstoviny slijeme a přidáme do pánve k omáčce. Vše promícháme. Ihned podáváme posypané lístky bazalky a s nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.