Rigatoni se salámem a čerstvými bylinkami
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusBobkový list
- 75gramůAnglická slanina
- 125mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 400gramůTěstoviny Rigatoni
- 1lžíceOregano sušené
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200gramůSalám Poličan
- 1lžičkaSůl
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
35 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev na nudličky a společně s bobkovým listem orestujeme na rozehřátém másle a oleji až cibule změkne. Poté přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a na plátky nakrájený salám a mícháme dokud slanina nezhnědne.
- 2Polovinu rajčat scedíme, rozmačkáme a vložíme do pánve. Ostatní rajčata použijeme celá. Ochutíme solí a pepřem a při nízké teplotě cca 30min povaříme. Podle potřeby podléváme vývarem.
- 3Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 4Vrátíme je do hrnce, smícháme s omáčkou a čerstvým oreganem, rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.