Rigatoni se sépiemi
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceBazalka
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1lžíceOlej kukuřičný
- 350gramůSépie
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 250gramůTěstoviny Rigatoni
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
4 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Papriky dáme na plech na pečení a opékáme je 15 minut na grilu za občasného obracení, dokud jim nezhnědne slupka. Pomocí kleští je poté přeneseme do plastového sáčku a uzavřeme. Jakmile papriky zchladnou, odstraníme z nich opečenou slupku, zbavíme je semen a dužinu nakrájíme nadrobno.
- 2Na pánvi rozpálíme olej. Přidáme sépiové kroužky a za stálého míchání opékáme 2 minuty. Hotové kroužky odkládáme na talíř. Na pánev přidáme cibuli a česnek a opékáme 5 minut doměkka. Potom přidáme papriky, rajčata, podle chuti chilli koření, zmírníme oheň a omáčku zvolna vaříme 25 minut do zhoustnutí.
- 3Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme těstoviny a vaříme je 8 minut.
- 4Těsně před podáváním vmícháme do omáčky sépiové kroužky, bazalku, osolíme a opepříme. Prohřejeme 3 minuty. Těstoviny scedíme, upravíme na mísu a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.