Rigatoni se sýrem mascarpone, rajčaty a bazalkou
35 min.
Ingredience
- 510gramůRajčata
- 5lžicMascarpone
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceBazalka
- 55gramůMáslo čerstvé
- 6lžicSýr Parmezán
- 400gramůTěstoviny Rigatoni
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme rajčata a zalijeme vroucí vodou. Po 30 vteřinách vyndáme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme.
- 2Rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme česnek a necháme změknout. Přidáme rajčata a smažíme do změknutí za občasného míchání.
- 3Přidáme rajčatový protlak, 2 minuty vaříme a přidáme sýr mascarpone. Přivedeme omáčku k varu, osolíme a ochutíme kořením.
- 4Přelijeme omáčku do mísy, nasypeme bazalku a udržujeme teplou.
- 5Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny a slijeme.
- 6Vložíme do mísy s omáčkou a promícháme.
- 7Přimícháme trochu parmazánu, část parmazánu podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.