Rigatoni se sýrem mascarpone, rajčaty a bazalkou

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme rajčata a zalijeme vroucí vodou. Po 30 vteřinách vyndáme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme.
  • 2
    Rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme česnek a necháme změknout. Přidáme rajčata a smažíme do změknutí za občasného míchání.
  • 3
    Přidáme rajčatový protlak, 2 minuty vaříme a přidáme sýr mascarpone. Přivedeme omáčku k varu, osolíme a ochutíme kořením.
  • 4
    Přelijeme omáčku do mísy, nasypeme bazalku a udržujeme teplou.
  • 5
    Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny a slijeme.
  • 6
    Vložíme do mísy s omáčkou a promícháme.
  • 7
    Přimícháme trochu parmazánu, část parmazánu podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.