Rillettes-francouzské škvarky
260 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 1kilogramVepřová plec
- 200gramůVepřový bok uzený
- 500mililitrůVíno bílé
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 300gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
6123 kcal
Bílkoviny
195 g
Tuky
533 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Sádlo zvolna zahříváme s vínem, cibulí pokrájenou na hrubo, bobkovým listem a rozmarýnem.
- 2Když se sádlo rozpustí přidáme na kostky pokrájenou plec a uzený bůček. Zahříváme na mírném plameni 3-4 hodiny až se maso začne rozpadat.
- 3Vyndáme maso a bylinky, opepříme, osolíme dle chuti a promícháme.
- 4Nandáme do sklenic a zalijeme sádlem, necháme vychladnout.
- 5Podáváme namazané na čerstvém chlebu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.