Rillettes králičí
150 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 80gramůŠvestky sušené
- 3lžíceKoňak Godet Peardise
- 1200gramůKráličí maso
- 100gramůVepřový bok uzený
- 500mililitrůVíno bílé
- 75kusůOlej olivový
- 1kusCitrony
- 1špetkaTymián sušený
- 500mililitrůZvěřinový vývar
- 1špetkaRozmarýn sušený
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
83112 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
9349 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Připravíme nakrájené švestky, které zalijeme koňakem a necháme odpočinout. Králíka (i s játry) a bůček nakrájíme na kostky. Vše osolíme, opepříme, potřeme citrónovou kůrou a vložíme do misky. Přidáme bylinky, švestky, a bobkový list.
- 2Zalijeme vínem, zvěřinovým fondem a olivovým olejem. Do druhého dne uložíme do lednice.
- 3Část hmoty vložíme do formy, stlačíme, poklademe nakrájenými marinovanými játry a přidáme zbytek hmoty. Přikryjeme a vaříme ve vodní lázni v troubě při 180°C 1-2 hodiny.
- 4Pokrm opět uložíme do chladničky a necháme do druhého dne ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.