Rillettes králičí

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
83112 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
9349 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme nakrájené švestky, které zalijeme koňakem a necháme odpočinout. Králíka (i s játry) a bůček nakrájíme na kostky. Vše osolíme, opepříme, potřeme citrónovou kůrou a vložíme do misky. Přidáme bylinky, švestky, a bobkový list.
  • 2
    Zalijeme vínem, zvěřinovým fondem a olivovým olejem. Do druhého dne uložíme do lednice.
  • 3
    Část hmoty vložíme do formy, stlačíme, poklademe nakrájenými marinovanými játry a přidáme zbytek hmoty. Přikryjeme a vaříme ve vodní lázni v troubě při 180°C 1-2 hodiny.
  • 4
    Pokrm opět uložíme do chladničky a necháme do druhého dne ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.