Římské fazole

22 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák rozdělíme na růžičky a necháme blanšírovat v mírně osolené vodě asi 3 minuty. Roztrháme salát, necháme okapat růžičky květáku a smícháme se salátem a olivovým olejem.
  • 2
    Slaninu na pánvi bez tuku osmažíme, fazole necháme v sítu okapat.
  • 3
    Opereme, do sucha otřepeme a nasekáme bazalku. Fazole s bazalkou přidáme ke slanině. Přidáme salát a květák, promícháme a necháme asi 2 minuty prohřívat ve směsi. Ochutíme pepřem a octem.
  • 4
    Nakrájíme chléb na krajíce a potřeme sezamovým olejem. Bez přidání tuku orestujeme na pánvi. Servírujeme společně se salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.