Římské fazole
22 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusSalát římský
- 2lžíceOlej olivový
- 150gramůAnglická slanina
- 10gramůBazalka
- 1lžíceOcet vinný červený
- 300gramůCiabatta
- 3lžíceOlej sezamový
- 300gramůFazole bílé v mírně slaném nálevu
- 300gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Květák rozdělíme na růžičky a necháme blanšírovat v mírně osolené vodě asi 3 minuty. Roztrháme salát, necháme okapat růžičky květáku a smícháme se salátem a olivovým olejem.
- 2Slaninu na pánvi bez tuku osmažíme, fazole necháme v sítu okapat.
- 3Opereme, do sucha otřepeme a nasekáme bazalku. Fazole s bazalkou přidáme ke slanině. Přidáme salát a květák, promícháme a necháme asi 2 minuty prohřívat ve směsi. Ochutíme pepřem a octem.
- 4Nakrájíme chléb na krajíce a potřeme sezamovým olejem. Bez přidání tuku orestujeme na pánvi. Servírujeme společně se salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.