Římský chléb

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
38 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
14 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chléb vodorovně rozpůlíme kousek pod vrchní kůrkou a obě části částečně vydlabeme, aby se dovnitř vešla náplň. Obě části chleba zevnitř potřeme olivovým olejem a rajčatovou pastou a odspodu postupně klademe vrstvy uzeniny, sýra a artyčoků s bazalkou, rajčaty a žampiony. Osolíme je a opepříme.
  • 2
    Náplň zakryjeme druhou polovinou chleba a pevně stáhneme. Obě části několikrát převážeme provázkem, chléb zabalíme do fólie a vložíme na noc do lednice. Zatížíme jej, aby se chutě jednotlivých surovin řádně promísily.
  • 3
    Chléb rozbalíme, přestřihneme provázek, nakrájíme na porce a podáváme v ubrousku.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.