Římský chléb
75 min.
Ingredience
- 1kusChléb celozrnný pšeničný
- 25mililitrůOlej olivový
- 6lžicRajčatová pasta
- 250gramůSalám Mortadela
- 250gramůŠunka dušená
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 5gramůBazalka
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůRajčata
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 150gramůArtyčoky sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
38 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
14 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Chléb vodorovně rozpůlíme kousek pod vrchní kůrkou a obě části částečně vydlabeme, aby se dovnitř vešla náplň. Obě části chleba zevnitř potřeme olivovým olejem a rajčatovou pastou a odspodu postupně klademe vrstvy uzeniny, sýra a artyčoků s bazalkou, rajčaty a žampiony. Osolíme je a opepříme.
- 2Náplň zakryjeme druhou polovinou chleba a pevně stáhneme. Obě části několikrát převážeme provázkem, chléb zabalíme do fólie a vložíme na noc do lednice. Zatížíme jej, aby se chutě jednotlivých surovin řádně promísily.
- 3Chléb rozbalíme, přestřihneme provázek, nakrájíme na porce a podáváme v ubrousku.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.