Římský kebab
18 min.
Ingredience
- 400gramůMozzarella
- 1hrstBazalka
- 4kusyRajčata
- 75mililitrůOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOregano sušené
- 1kusVeka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
42 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na 225 stupňů předehřejeme troubu.
- 2Na 10 minut vložíme do vody špejle.
- 3Na 16 krajíčků nakrájíme veku a na 12 plátků nakrájíme mozarellu.
- 4Rajče nakrájíme na silné plátky.
- 5V míse smícháme olej, oregáno, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- 6Potřeme po obou stranách krajíčky veky olejem a na špejle napichujeme střídavě veku, mozarellu, rajčata a končíme vekou.
- 7Zbytkem olejové směsi potřeme.
- 8Kebaby rozložíme na plech a pečeme 4 minuty, obrátíme opatrně a další 4 minuty pečeme.
- 9Jakmile se začne sýr roztékat, jsou kebaby hotové.
- 10Necháme vychladnout a podáváme posypané bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.